Restaurangägare?

Vego på menynVi vegetarianer och veganer gillar mat och vi tycker om att äta ute. Många människor hör av sig till grupper som arbetar med vegetariska frågor och tycker att den vegetariska restaurangmaten skulle kunna bli lite bättre och i vissa fall väldigt mycket bättre. Den borde också ta en större plats på menyn. Därför har organisationen Djurens rätt ställt samman häftet Vego på menyn (PDF) till dig som jobbar med mat.

Oavsett om du jobbar i en korvkiosk, på en exklusiv fransk restaurang, pizzeria, kinesisk restaurang, i skolköket eller i personalmatsalen hoppas vi att du kan hitta inspiration i det här häftet.

Fler och fler efterfrågar vegetarisk mat. Även om er restaurang inte riktar sig specifikt till vegetarianer händer det säkert med jämna mellanrum att det finns en eller ett par vegetarianer i besökande sällskap. De vill också få en varierad, mättande och smakfull upplevelse hos er.

Att äta ute är roligt, spännande, lustfyllt, trevligt och lyxigt. Det tycker vi att alla borde få uppleva. Framförallt har ni chansen att locka fler och nöjdare gäster om ni erbjuder fler valmöjligheter på menyn.