Sveriges mest omfattande helvegetariska restaurangguide Veganistan lanseras 25 maj

Sveriges mest omfattande helvegetariska restaurangguide Veganistan lanseras 25 maj

På mässan Vegoforum i Stockholm den 25 maj lanseras Veganistan.se, en restaurangguide som omfattar Sveriges mest veganvänliga restauranger. I guiden kan användare söka enligt sina preferenser, med garantin att varje sökträff erbjuder minst ett värdigt helt veganskt alternativ. Som användare finns även möjlighet att lägga till nya restauranger, och recensera dem man själv besökt.

”Det är anmärkningsvärt att det i Stockholm – en stad som stolt anammar varje utländsk kökstrend – fortfarande ska vara en ansträngning att få bra vegetarisk mat”
- Kristin Lundell, i Svenska Dagbladet 22 april 2013

Intresset för vegomat har nog aldrig varit större, under det senaste året har mainstreammedia uppmärksammat elitidrottare som väljer växtbaserat och vegantrenden i matmetropoler som New York och Paris. Löpsedlar har krävt bättre vegomat på svenska krogar och i mars 2013 gjordes fler googlingar på ordet vegan än någonsin i historien.

Den 25 maj blir det dessutom enklare för alla veganer och vegetarianer att gå ut och äta. Restaurangguiden Veganistan är Sveriges första landsomfattande samling av restauranger som erbjuder veganskt på menyn. Snabblunch, finmiddag eller fika - ambitionen är att en god måltid aldrig ska vara längre än en sökning bort.

- Det är inte svårt att vara vegan i Sverige idag, men det kan vara tråkigt att gå ut och äta när det känns som att det inte finns så mycket att välja på. Vi vill ändra på det, och ge alla vegosar tillgång till den variation som faktiskt finns där ute, säger Sofia Dahlén, Veganistan. Jag själv som äter ute mycket blir ofta positivt överaskad på de mest oväntade av ställen, tack vare Veganistan kan alla dela med sig av guldkornen de trillar över!

Veganistan lanseras den 25 maj då sajten presenteras på mässan Vegoforum i Stockholm. I guiden kan användare söka enligt kritierier som plats, typ av mat, prisklass och vilken vegograd restaurangen ska ha, det vill säga om det räcker att det finns en vegansk rätt på menyn eller om hela menyn ska vara vegetarisk. Alla användare har möjlighet att lägga till nya restauranger som uppfyller Veganistans kriterium om minst en vegansk rätt på menyn, och betygssätta restaurangerna i guiden.

Under 2013 kommer Veganistan att lansera ytterligare funktioner för att underlätta för veganer som vill äta ute.

Veganistan har utvecklats av en arbetsgrupp bestående av Sofia Dahlén, Kristofer Åberg, Cheryl Ållebrand, Mattias Wallander, Rasmus Klockljung, Therese Nilsson och Lena Söderqvist.

För mer information, kontakta:
Sofia Dahlén, presskontakt Veganistan
[email protected]

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.